Posted on Leave a comment

Dit zijn de kenmerken van de ideale kerstpakketten voor jouw personeel

Het is elk jaar weer lastig om kerstpakketten te vinden waar je elke medewerker een plezier mee doet. Deze pakketten hebben als doel je personeel te laten zien dat hun inspanningen het afgelopen jaar niet onopgemerkt zijn gebleven. Vaker krijgen ze echter grote kritiek, omdat je medewerkers het kerstpakket ziet als een reflectie van hoeveel jij ze waardeert. Doe je dat dus verkeerd, dan kun je je medewerkers in het ergste geval beledigen. In plaats van dat ze gemotiveerd aan het nieuwe jaar beginnen, is er al direct een slechte sfeer. Dat moet voorkomen worden en dat kan als je er zorg voor draagt dat jouw kerstpakketten aan de volgende eisen voldoen.

  1. Je kerstpakketten verwijzen naar gezamenlijke overeenkomsten

Als je een gezamenlijke overeenkomst kunt vinden die al je medewerkers gemeen hebben, dan kun je ze met één kerstpakket allemaal motiveren. En ook al lijkt het onmogelijk in een groep mensen met verschillende verwachtingen, verschillende wensen en verschillende interesses, dat is het niet. Er zijn namelijk al drie dingen die iedereen gemeen heeft en waar je met je kerstpakketten naar kunt verwijzen.

  • Jullie werken allemaal voor dezelfde werkgever. Dat kun je in je kerstpakketten gebruiken door te kiezen voor producten in je huiskleur en door je logo in de verpakking te laten verwerken.
  • Jullie werken ook allemaal richting hetzelfde doel en dat is wat het bedrijf doet. Je kunt daar op een speelse manier naar verwijzen door een bepaald artikel uit te kiezen en deze aan het kerstpakket toe te voegen. Je kunt dan denken aan een wollen muts als jullie daken isoleren.
  • Als laatste hebben jullie allemaal gewerkt aan de geleverde prestaties van het afgelopen jaar. Daarnaar verwijs je met een bepaald thema, zoals een Duits thema als jullie een eerste verkooppunt in Duitsland hebben weten te openen.
  1. De beste geschenken spreken waardering uit

Door de bovenste drie punten te gebruiken in je kerstpakketten zorg je dat je iedere ontvanger raakt. De ontvangers voelen zich speciaal, het kerstpakket is uniek en wekt een gevoel van trots en saamhorigheid op. Waardering spreek je dus niet uit door voor duurdere of grotere kerstpakketten te kiezen, maar door een boodschap mee te geven. Dat doe je door een thema aan te wijzen en te laten zien wat je precies zo gewaardeerd hebt aan wat je personeel het afgelopen jaar gedaan heeft. Op die manier heb je een kerstpakket te pakken dat aan ieders eis voldoet.

  1. Koop je pakketten bij een webwinkel

De beste plek om je ideale kerstpakketten te vinden is online. Bij een webwinkel is het assortiment erg groot en geven ze je allerlei mogelijkheden om het nog specialer te maken. Zo kun je zelf een kerstpakket samenstellen als je een grote bestelling wilt plaatsen, krijg je opties om het pakket persoonlijker te maken door het logo en de kleur van je bedrijf te verwerken en door pakketten in bepaalde thema’s aan te bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *