Posted on Leave a comment

De beste kerstpakketten ideeen voor een perfect eindejaarsgeschenk

Als jij op zoek bent naar kerstpakketten ideeen, dan ben je niet de enige. Elk jaar vragen leidinggevenden en bedrijfseigenaren zich weer af wat ze moeten aanschaffen voor het personeel dat jaar. Niemand wil een fles wijn geven of een cadeaubon en iedereen wil een kerstpakket dat motiveert, dat waardering uitspreekt en dat de ontvangers trots maakt voor jullie bedrijf te mogen werken. Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Niet als je de onderstaande kerstpakketten ideeen toepast.

Haal kerstpakketten ideeen uit jullie prestaties

Er is vast een belangrijke prestatie geweest in het afgelopen jaar waar iedereen aan heeft bijgedragen. Denk na over wat jullie bedrijf heeft bereikt en verwijs daarnaar in je kerstpakket. Door op deze manier kerstpakketten ideeen op te doen laat je met je geschenk niet alleen zien dat je de extra inzet hebt opgemerkt, maar ook wat je zo op prijs stelt. Dit is beter toe te lichten met een voorbeeld. Heeft het afgelopen jaar in het teken gestaan van duurzaamheid en duurzaam ondernemen? Heeft iedereen daar aandacht aan besteed en hebben jullie daardoor een belangrijk keurmerk weten te bemachtigen? Dan snapt elke werknemer wat je bedoelt als ze een kerstpakket krijgen met milieuvriendelijke-, biologische of fairtrade producten.

Denk na over de overeenkomsten

Als je overeenkomsten kunt vinden die al je medewerkers met elkaar delen, dan vind je een kerstpakket dat iedereen aanspreekt. Dat lukt je niet als je een artikel uitkiest, want dat is te veel gebaseerd op smaak en interesse. Door een prestatie te nemen, heb je al één gebeurtenis die alle medewerkers met elkaar verenigt. Kies voor een pakket in de kleur van je huisstijl en met het logo van je bedrijf op de verpakking en je spreekt de overeenkomst aan dat iedereen dezelfde werkgever heeft. Neem een artikel dat verwijst naar wat jullie doen (zoals een wollen muts als jullie daken isoleren) en je verwijst naar het feit dat jullie allemaal werken richting hetzelfde doel. De beste kerstpakketten ideeen komen door je te richten op overeenkomsten en niet op verschillen.

Vraag je medewerkers om kerstpakketten ideeen

De beste kerstpakketten ideeen krijg je van de ontvangers zelf. Stuur een vragenlijst rond en betrek je personeel bij het samenstellen van het kerstpakket. Door ze te vragen wat ze willen hebben, wat hun mening was over het vorige pakket of over wat volgens hen een perfect en origineel kerstpakket is, hoef jij niet meer te gokken. En het werkt altijd motiverend als je je medewerkers om input vraagt.

Ideeën vinden bij een webwinkel

Zoek een goede webwinkel op en er zijn kerstpakketten ideeen te over. Dat komt doordat deze winkels een assortiment hebben met honderden kerstpakketten die allemaal onderverdeeld zijn in handige groepen. Ga zoeken op prijsklasse, op thema, op kleur of op artikel en je vindt vast een pakket dat past bij wat je bij de vorige punten hebt opgeschreven. Dit jaar maak jij de kerst speciaal in je bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *