Posted on Leave a comment

Verschillende ideeën voor originele bedrijfsuitjes

Het hebben van een eigen bedrijf kan erg leuk zijn, maar het kan ook gepaard gaan met veel stress. Dat komt voornamelijk door de grote verantwoordelijkheid die je draagt. Als ondernemer heb je namelijk niets waar je op terug kunt vallen. Als je ziek bent, verdien je niks, maar ook voor je werknemers kan dit problemen opleveren. Indien je personeel hebt, is het leuk om af en toe met zijn allen een activiteit te doen. Echter, veel ondernemers hebben moeite met het bedenken van originele bedrijfsuitjes. Dat is niet gek, want deze taak wordt ieder jaar lastiger. 

Originele bedrijfsuitjes bedenken

Als je een eigen bedrijf met personeel hebt, is het van belang om goed met hen om te gaan. Je moet ze laten blijken dat je ze waardeert. Het is voor je werknemers immers niet fijn om nooit een blijk van waardering te krijgen, terwijl zij wel altijd hun best doen. Naast het feit dat het fijn is voor je werknemers, is dit ook voor jou leuk. Wie vindt het nou niet leuk om zelf originele bedrijfsuitjes te bedenken en deze vervolgens ook echt te gaan doen? Dit is immers een geweldige manier om je personeelsleden te verrassen. 

Bowlen is een originele bedrijfsuitjes

Indien je moeite hebt met het verzinnen van een geschikt uitje voor jou en je personeelsleden, is het misschien een leuk idee om te gaan bowlen. Deze activiteit staat misschien niet in de top tien meest originele bedrijfsuitjes, maar het is wel erg leuk om met zijn allen te bowlen. Je bent dan niet de hele tijd druk bezig met bowlen, waardoor je ook gezellig met elkaar kunt praten. Als je het bowlen dan ook nog combineert met een lekker diner, behoort bowlen ineens wel tot de categorie originele bedrijfsuitjes. 

Een escaperoom

Een van de meest originele bedrijfsuitjes die ook nog eens nuttig is, is het doen van een escaperoom. Het is bij een escaperoom de bedoeling om zo snel mogelijk uit een dichte kamer te ontsnappen. Je zit met een team in de kamer en je moet samenwerken om er uit te komen. Dit kan erg lastig zijn, want de kamer is zo ingericht dat je niet zomaar ziet wat je allemaal moet doen om verder te komen. Daarom is er een knap staaltje teamwork nodig. Dit is ideaal als bedrijfsuitje omdat je op deze manier naast een leuk uitje ook nog eens bezig bent met teambuilding. 

Een sportieve activiteit is een leuke originele bedrijfsuitjes

Het kan per bedrijf verschillend zijn wat voor activiteiten geschikt zijn als originele bedrijfsuitjes. Als je bijvoorbeeld een jong team hebt met mensen die van sport houden, kan het slim zijn om op zoek te gaan naar een sportieve activiteit. Hierbij kun je aan van alles denken. Je zou bijvoorbeeld voor een masterclass van een bekende voetballer kunnen gaan, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Het is daarom vooral van belang dat je realistisch blijft en kijkt naar wat je team leuk vindt. Bij het kiezen van een bedrijfsuitje moet je er namelijk vooral rekening mee houden wat je personeelsleden leuk vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *