Posted on Leave a comment

De do’s en don’ts van het geven van sieraden als cadeau

Sieraden zijn een klassiek geschenk dat voor allerlei gelegenheden gegeven kan worden. Het is persoonlijk, uniek, en kan je gevoelens uitdrukken op een manier die andere geschenken niet kunnen. Maar sieraden cadeau geven kan ook vol moeilijkheden zitten als je niet weet wat je doet. In deze blogpost verkennen we de do’s en don’ts van het geven van sieraden als cadeau, zodat je geen grote faux pas maakt.

Do’s

Houd rekening met de stijl van de persoon. Als je de persoon goed kent, dan heb je waarschijnlijk een goed gevoel voor zijn of haar persoonlijke stijl. Gebruik die kennis om je aankoop te sturen. Als hij bijvoorbeeld iemand is die zich graag heel conservatief kleedt voor zijn werk, dan zou een delicate ketting of een klein paar oorbellen een passende keuze zijn. Als ze de neiging hebben zich meer funky en eclectisch te kleden, dan zou je voor iets gedurfder en meer opvallend kunnen gaan. Hoe dan ook, de sleutel is om iets te kiezen dat de ontvanger daadwerkelijk zal willen dragen en dat past bij hun algemene esthetiek.

Let op de kwaliteit. Als het om sieraden gaat is het altijd beter om voor kwaliteit boven kwantiteit te gaan. Een sieraad dat goed gemaakt is en nog jaren meegaat is veel waardevoller dan iets dat goedkoop gemaakt is en al na een paar keer dragen uit elkaar valt. Bovendien hebben sieraden van hoge kwaliteit een tijdloosheid waardoor ze steeds weer gedragen kunnen worden zonder ooit uit de mode te raken. Dus ook al moet je vooraf misschien wat meer betalen voor iets dat goed gemaakt is, op de lange termijn is het dat zowel financieel als sentimenteel waard

Don’ts

Bang zijn om hulp te vragen. Als je niet zeker weet wat voor soort sieraden de persoon mooi zou vinden of wat zijn maat is, aarzel dan niet om iemand te vragen die dat wel weet, zoals een goede vriend of familielid. Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen door advies te vragen aan iemand die de ontvanger goed kent, dan een wilde gok te wagen en uiteindelijk iets te kopen dat ze niet kunnen gebruiken of niet mooi vinden.

Wacht tot het laatste moment. Net als met elk ander cadeau is het nooit een goed idee om te wachten tot het laatste moment als het gaat om het kopen van sieraden als cadeau. Niet alleen vergroot dit de kans dat je uiteindelijk genoegen moet nemen met iets dat minder dan ideaal is omdat je weinig tijd hebt, maar het laat ook zien dat je niet veel aandacht aan het cadeau hebt besteed, waardoor het voor de ontvanger minder speciaal kan voelen. Plan dus vooruit en geef jezelf voldoende tijd om precies het juiste stuk te vinden voordat de grote dag aanbreekt.

Conclusie

Met deze tips in gedachten zou het geven van sieraden als cadeau veel gemakkelijker (en minder stressvol!) moeten zijn, of je nu iets speciaals zoekt voor Moederdag, een jubileumcadeau, of gewoon omdat, het volgen van deze richtlijnen zal ervoor zorgen dat je cadeau goed wordt ontvangen en gewaardeerd door de gelukkige ontvanger.

Bron: https://www.excluso.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *